måndag

Prinsessan Diana


Diana, prinsessan av Wales föddes 1961 och hon var första hustru till Charles, prins av Wales.

Hon omkom i en bilolycka 31 Augusti 1997 i Paris, Frankrike.

Mer från Wikipedia.

Var befann du dig och hur kände du när du fick veta att hon om kommit?

5 kommentarer:

  1. Doris6/12/10

    Jag skulle jobba ett morgonpass pa akuten. Nar jag kom berattar en kompis att prinsess Di dott i trafikolycka under natten. Jag trodde inte det var sant forran jag sag det sjalv pa nyheterna.

    SvaraRadera
  2. Jag var tillsammans med min familj i våra grannas sommarstuga som ligger mitt ute i skogen vid en sjö, där är underbar natur och det enda som hörs är ett gammalt tåg som kör förbi två gånger om dagen. Tror faktiskt inte att det går längre.
    På morgonen i alla fall satte jag på tvn och kollade på pappas uppmaning texttv för att se de senaste nyheterna. Jag ropade ut nyheten högt och alla samlades snabbt i sina morgonrockar runt tvn och läste om den tragiska olyckan. Vi tillbringade dagen som planerat, promenerade, fiskade, åkte med båten och tog det lugnt.

    SvaraRadera
  3. När nyheten om prinsessan Dianas tragiska död nådde mig befann jag mig i London där jag bodde på den tiden. Min reaktion förvånade mig eftersom den var så stark.
    Jag tappade mitt fokus tillsammans med resten av England och gick in i en kollektiv sorg som handlade om så mycket mer än prinsessan Di. Hon representerade godhet och lidande och var folkets förebild. Tyvärr till priset av sin integritet och sitt liv eftersom media jagade henne dygnet runt och slutligen tog livet av henne. Paparazzi... Det tog lång tid att återfå förtroende för mänskligheten och engelska kungahuset blev sig aldrig mera likt...

    SvaraRadera
  4. Lotta6/12/10

    Ah...Jag var pa 4e vaningen pa ett hotell, och tjyvlyssnade pa tv i alla rum; inget internet da hemma annu:S...var inte du ocksa dar??

    SvaraRadera
  5. Linda6/12/10

    Jag och en kompis skulle ut och tälta på Island. Vi åkte till Thingvellirs nationalpark i regnet. Satt i bakutrymmet på jeepen och drack lite vin i mörkret i väntan på att det skulle sluta regna.

    Det var kallt och blött i tältet. Liggunderlaget ville inte ligga på plats och vid 06-tiden på morgonen gav vi upp.

    Packade in all blöt utrustning och åkte till en turistshop i närheten. När de öppnade klockan 07 kunde vi få köpa varmt kaffe.

    På radion meddelade de att prinsessan varit med i en bilolycka under natten och vi kommenterade surt att vi, med nöd och näppe, åtminstone överlevt.

    Efteråt, när vi fått vårt kaffe kom en turistbuss farande. Turisterna blev så imponerade över att vi kunde föra över luft från jeepens motor till att fylla upp däcken med, att de tog fram kameror och ville fotografera oss.
    Turisterna var svenskar, jag vägrade avslöja att jag förstod vad de sa.

    SvaraRadera